Giclée -vedosten hinnat

Mitä Giclée on ja miksi se on alkuperäisen teoksen jälkeen paras asia, jonka voit omistaa?

Giclée (ʒiːˈkleɪ / ʒiˈkle) on huippumoderni, taiteen jäljentämiseen kehitetty menetelmä, jonka avulla kyetään luomaan korkealaatuisia kopioita maalauksista. Menetelmän ylivoimainen kuvanlaatu on peräisin sen näennäisen "pistevapaasta" kuvantamistekniikasta. Prosessin alussa alkuperäisestä teoksesta otetaan äärimmäisen tarkka, korkean resoluution digitaalikuva. Tämän jälkeen, kun teoksen maalannut taiteilija on ensin tarkistanut tallenteen kuvanlaadun ja oikeellisuuden alkuperäiseen teokseen nähden, kuvainformaatio luovutetaan lopulliseen painatukseen maalausten jäljentämiseen erikoistuneelle painomestarille, joka siirtää sen huipputarkkaan mustesuihkutulostimeen. Tämä mustesuihkutulostin levittää mikroskooppisen pieniä väripisaroita äärimmäisen ohuista suuttimista käyttäen tulostukseen korkealaatuista, arkistointiin soveltuvaa pigmenttimustetta. Kuvanlaatu, jonka Giclée -tekniikka tarjoaa, luo edellytykset taidekopioiden valmistamiseen, joita on käytännöllisesti katsoen lähes mahdoton erottaa alkuperäisestä. Museolaatuisia Giclée -kopioita pidetäänkin "alkuperäisen teoksen jälkeen parhaana asiana, jonka voi omistaa" ja niitä näkee maailman parhaissa museoissa, gallerioissa ja yksityiskokoelmissa.

Miten Giclée eroaa perinteisestä taidejäljennöksestä?

Perinteinen kuvataiteen litografinen painanta perustuu normaalisti siihen, että tulostetaan verkkomainen, syaanista, magentasta, keltaisesta ja mustasta väristä koostuva pistekuvio, jossa pisteiden koot eroavat toisistaan ja jotka on järjestetty siten, että ne huijaavat silmää näkemään erilaisia värisävyjä ja vivahteita. Nämä pistekuviot ovat kuitenkin selvästi erotettavissa paljain silmin, mikä tekee perinteisestä offsetpainannasta vähemmän houkuttelevan kuin Giclée -menetelmästä, jonka kuvanmuodostus on näennäisen "pistevapaata". Perinteinen offsetpainanta rajoittuu tyypillisesti paperitulosteisiin, jotka poikkeavat huomattavasti alkuperäisestä teoksesta, erityisesti, kun jäljennetään kankaalla olevaa öljy- tai akryylivärimaalausta. Giclée -menetelmä mahdollistaa sen, että jäljennökset pystytään painamaan käytännöllisesti katsoen samalle materiaalille, kuin millä alkuperäinenkin teos on. Jos vertaamme taiteen jäljentämiseen käytettäviä menetelmiä toisiinsa, on Giclée -tekniikka niistä se, joka tuottaa totuudenmukaisimman kopion alkuperäisestä.

Haalistuuko Giclée -vedos ajan saatossa?

Riippumattomaan tutkimukseen ja testaukseen perustuen, Wilhelm Imaging Research, Inc. -instituutin julkaisemista tutkimustuloksista löytyvät kestävyysluokitukset mittaavat kuvatulosteiden odotettavissa olevaa elinikää erilaisilla muste- ja materiaaliyhdistelmillä, joita käytetään nykyaikaisessa Giclée -painannassa. Arkistointiin soveltuvat pigmenttimusteet, happovapaat materiaalit sekä jokaiseen maalauskankaaseen lisättävä UV-säteilyltä suojaava nestemäinen laminaattikerros varmistavat sen, että jokainen Giclée -vedos saa kestävyysluokituksen, joka on suuruudeltaan enemmän kuin 75+ vuotta.


Maalaukset
Veistokset
Lisää veistoksia
Sanomalehtiartikkelit
Valokuvaus
Peilisivustoja
Pääsivu

Prophecy.org -nettisivusto
email: ray@prophecy.org
© 1989-2010, Raymond Aguilera, All Rights Reserved